Menu

ZAŠTITITI INTERESE POVJERILACA, OBEZBIJEDITI RAD FABRIKE

lazo djurdjevic

Lazo Đurđević, stečajni upravnik Fabrike glinice “Birač” u Zvorniku

Kada je 8. aprila 2013. godine pokrenut stečajni postupak u Fabrici glinice “Birač”, Lazi Đurđeviću, diplomiranom ekonomisti iz Šamca, povjerena je dužnost stečajnog upravika. Otvaranje  stečajnog postupka bio je, bez sumnje,  jedini način da se utvrdi stanje stvari u ovoj fabrici. Sada, poslije dvije godine,  na pitanje dokle je stigao stečajni postupak u preduzeću “Birač” A.D., Đurđević kaže:

-Trenutno,  stečajni postupak je u fazi rješavanja sudskih sporova po tužbama povjerilaca kojima je osporen dio ili potraživanje u cjelosti,  kao i po tužbama stečajnog dužnika protiv povjerilaca gdje je isti bio u obavezi da podnese tužbu. To se prvenstveno odnosi na sudski postupak po tužbi stečajnog dužnika, Fabrike glinice “Birač” A.D. u stečaju,  protiv “Ukio banke” iz Litvanije i po tužbi “Ukio banke” protiv stečajnog dužnika obzirom da se “Ukio banka” prijavila kao razlučni povjerilac i bez rješenja tog postupka je teško okončati ovaj stečajni postupak – naglašava Đurđević.

U proteklom periodu, sve što je Zakonom o stečajnom postupku propisano, do sada je urađeno.

Stečajni upravnik navodi da se izjasnio na svih 109 urednih prijava potraživanja. Sedam prijava, kaže, nisu bile uredne, tako da ih je vratio Okružnom privrednom sudu u Bijeljini na uređenje.

Poslije ispitnih ročišta, u saradnji sa Pravnim timom, stečajni upravnik je podniosve tužbe gdje je stečajni dužnik bio obavezan, te dati odgovori po tužbama povjerilaca. Dio tih postupaka je u međuvremenu okončan.

Nijedna konačna presuda u dosada okončanim postupcima, dodaje naš sagovornik, nije donesena na štetu stečajnog dužnika.

“U principu sam zadovoljan kako se odvija ovaj stečajni postupak. Volio bih da može brže da se okonča, ali on zahtijeva puno vremena. Dosta je obaveza i problema koji treba da se rješavaju. Nadam se da će se na kraju stečajni postupak okončati na najbolji mogući način,  da budu zadovoljni svi povjerioci i da fabrika nastavi da obavlja svoju djelatnost”, ističe Đurđević.

Koliko se ovaj stečajni postupak razlikuje od drugih stečajnih postupaka?

-Puno je teži i komplikovaniji, pogotovo što se radi dijelom o međunarodnom stečajnom postupku i  primjeni međunarodnog prava. I upravo zbog dosta sudskih sporova koji se vode, kako pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini, tako i zbog sudskih sporova u Litvaniji,  on se izdvaja od drugih stečajnih postupaka u Bosni i Hercegovini.

Koliko je priznato , odnosno osporeno potraživanja?

Od ukupno prijavljenih potraživanja od  oko 343 miliona KM,priznao sam 91 milion KM, dok sam oko 252 miliona KM  osporio.

Čime fabrika raspolaže, kolika je stečajna masa?

-Ukupno procijenjena  stečajna masa stečajnog dužnika, Fabrike glinice “Birač”, je oko 60 miliona KM.

Stečaj se vodi u interesu kolektivnog namirenja povjerilaca. Kakva je Vaša saradnja sa Odborom povjerilaca?

-Sa Odborom povjerilaca imam korektnu saradnju obzirom da je zadatak i mene, kao stečajnog upravnika, i Odbora povjerilaca isti  -  da se borimo da se zaštite interesi  povjerilaca i da se oni što bolje namire.

U ovom stečajnom postupku, kao što ste rekli, ima dosta elemenata međunarodnog privrednog  prava, tako da je angažovan i poseban Pravni tim.

-Zbog specifičnosti samog stečajnog postupka, te elemenata međunarodnog stečaja, ali  i činjenice što se ovaj postupak najvećim dijelom odnosi na pravna pitanja,  uz odluku Odbora povjerilaca, angažovao sam Pravni tim  koji me prati ovdje, pred domaćim sudovima, a za parnice koje se vode u Litvaniji smo angažovali advokatsku kancelariju “Sorainen”.U Pravnom timu,u Republici Srpskoj, su angažovane  tri advokatske kancelarije  i  jedan pravni konsultant.

lazo djurdjevic2

Koliko se trenutno vodi sudskih parnica vezanih za stečajni postupak Fabrike glinice “Birač”?

-Po našim tužbama, protiv povjerilaca gdje su imali izvršne isprave, pokrenuli smo devet parničnih postupaka. I stečajni povjerioci, za dokazivanje osnovanosti njihovih potraživanja koje sam  kao stečajni upravnik osporio, pokrenuli su šest parnica. Treba napomenuti da ima dosta parnica koje su pokrenute prije otvaranja stečajnog postupka, a koje su u stečaju nastavljene.

Svaka parnica  je važna,  ipak koje posebno izdvajate?

-Sigurno je to parnica koja se vodi po tužbi “Ukio banke” protiv stečajnog dužnika, i parnica po tužbi stečajnog dužnika protiv “Ukio banke”. Te parnice se vode u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, međutim, imamo i preuzetu parnicu po tužbi prethodnika stečajnog dužnika i “Birač Evrope” protiv “Ukio banke” koja se vodi u Litvaniji.

Da li Vi kao stečajni upravnik možete da utičete na brže rješavanje sudskih postupaka?

-Ja kao stečajni upravnik nemam uticaja na brzinu rješavanja sudskih postupaka, jer njih vode sudovi.

Prema nekim analizama, stečajni postupci u BiH traju oko 3,3 godine?  Kakve su Vaše procjene, koliko će dugo trajati stečajni postupak u preduzeću “Birač” A.D.?

-Teško je porognozirati koliko će trajati stečajni postupak u A.D. “Birač” u stečaju iz Zvornika, obzirom kako  sam već rekao da je ovo izuzetno složen i komplikovan stečajni postupak.  Sve zavisi od brzine rješavanja sudskih sporova koji  se vode pred sudovima.

 Za “Aluminu” je veoma bitno da se što prije riješi status ove fabrike?

-To sam već čuo i od menadžmenta “Alumine”. Njihov  interes je da se što prije odredi titular kako bi se slobodnije moglo ulaziti u investicije i strateške poslovne planove. Međutim,  u ovom momentu ne možemo ništa učiniti na tom polju s obzirom da Zakon o stečaju ne predviđa mnoge radnje koje bi se, da nije stečajnog postupka, mogle provoditi. Razumijem s tim u vezi  probleme uprave i menadžmenta, ali  na to ne mogu uticati.

 Preduzeće “Pavgord” iz Foče je dostavilo obavještenje o detaljima otkupljenog potraživanja od litvanske “Ukio  banke” vrijedno 155 miliona KM sa zahtjevom za  unos u tabelu kao povjerioca umjesto “Ukio banke”.Kakav je Vaš stav po ovom pitanju?

-“Pavgord” je dostavio zahtjev sudu zajedno sa kupoprodajnim ugovorom o otkupljivanju dijela potraživanja i prenosu kolaterala.U kupoprodajnom ugovoru i ugovoru o prenosu kolaterala kao i podnescima “Ukio banke” iz Litvanije i “Pavgorda” iz Foče prikazani su veći iznosi u odnosu na prijavljena potraživanja od strane “Ukio banke” za iznos od 40.360.926,03 KM. Uvidom u tabelu, koja je sastavni dio Ugovora, se jasno vidi da su kupcu  prenesena prava zaloga na imovini na kojoj prodavac, odnosno ustupilac nije prijavio razlučno pravo u prijavi potraživanja od 17. maja 2013. godine i dopuni prijave od 17.jula 2013. godine.

 Sveukupno, to je sada oko 197 miliona KM, a ne 155 miliona KM koliko je “Ukio banka” prijavila potraživanja.Kako se u ugovorima i podnescima izašlo iz  okvira  prijavljenih potraživanja kako  u iznosu, tako i u obimu prava, sudu sam predložio da podneske  “Ukio banke” od 13. januara i 17. februara 2015. i “Pavgorda”  od 2.februara 2015. godine,  odbaci kao nedozvoljene. Sud je donio rješenje i zahtjev  “Pavgorda” odbio kao neosnovan.

Ishod ovog  stečajnog postupka je veoma bitan, jer može da odredi budućnost ne samo  ove fabrike, nego i  opštine Zvornik, pa i ove regije?

-Obzirom da u “Alumini”, kao zavisnom privrednom društvu stečajnog dužnika,  radi oko 1.200 ljudi, te  da je daleko više  povezano kroz poslovnu saradnju, jasno mi je da ovo što radimo je  veoma  bitno za regiju, a ne samo za Zvornik. Ulažemo sve napore kako bi se stečajni postupak ubrzao, tešto prije završio i fabrika dobila titulara. Želimo da zaštitimo povjerioce, da se u stečajnom postupku što bolje namire, a posebno  vodimo računa da “Alumina”,  kao zavisno privredno društvo,  nastavi i dalje da obavlja svoju djelatnost i  da iskazuje što bolje rezultate kako bi se lakšenašaobudući strateški partner.

 I na kraju ovog razgovora, kako ocjenjujete poslovne rezultate “Alumine” i  kakvu saradnju imate sa menadžmentom kompanije?

-Kao stečajni upravnik imam obavezu da nadzirem rad, odnosno poslovanje zavisnog privrednog društva. Zadovoljan sam rezultatima “Alumine”, naravno da može biti bolje. Iskazano je pozitivno poslovanje i za 2013. i u 2014. godini, tako da nemam bojazan  da se i dalje nastavi proces proizvodnje u preduzeću.

Sa menadžmentom “Alumine” imam izuzetno korektnu saradnju, jer smo svi miovdje na istom zadatku.

Zvorničke novosti

Prev Next

Edukativna radionica o dijabetesnom stopalu u Domu zdravlja Zvornik

16-11-2016 Hits:3027 Zvorničke novosti

Edukativna radionica o dijabetesnom stopalu u Domu zdravlja Zvornik

Sutra će se u Zvorniku  održati еdukаtivna radionica pоd nаzivоm „Prеvеnciја i trеtmаn diјаbеtеsnоg stоpаlа“ u Dоmu zdrаvlја Zvоrnik u pеriоdu оd 11 dо 16 čаsоvа. Rаdiоnicа kоја sе prоvоdi pо mеđunаrоdnоm prоgrаmu Kоrаk pо Kоrаk - SbS (Step by Step) ...

Gradska uprava raspisala konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje

02-11-2016 Hits:3200 Zvorničke novosti

Gradska uprava raspisala konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje

Gradska uprava Zvornik raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje za šta će u ovoj godini biti izdvojeno 20.000 KM. Pravo na dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su...

Zvornik dobio Centar javne bezbjednosti

19-10-2016 Hits:3251 Zvorničke novosti

Zvornik dobio Centar javne bezbjednosti

Dobijanjem statusa grada, Zvorniku je vraćen Centar javne bezbjednosti koji je ukinut 2001 godine. Za načelnika Centra javne bezbjednosti Zvornik imenovan je Goran Abazović, dosadašnji  komandir jedinice za podršku Zvornik. Osim Zvornika, Centar će, pokrivati i šest opština odnosno policijskih stanica...

Zvornička Narodna biblioteka obilježila 70 godina postojanja

18-10-2016 Hits:4286 Zvorničke novosti

Zvornička Narodna biblioteka obilježila 70 godina postojanja

Zvornička „Narodna biblioteka i muzejska zbirka“ danas je obilježila veliki jubilej – 70 godina postojanja i uspješnog rada. Danas se u o ovoj ustanovi, pored knjiga i stručne literatire, mogu čitati dnevne novine, učiti, učestvovati u različitim kreativnim radionicama, predavanjima,...

Saradnja srednjih škola sa Portugalom

10-10-2016 Hits:3886 Zvorničke novosti

Saradnja srednjih škola sa Portugalom

Predstavnici zvorničkog SŠC „Petar Kočić” dogovorili su saradnju sa srednjim školama iz Portugala, što je nastavak dosadašnje uspješne saradnje sa školama iz EU. Direktor SŠC „Petar Kočić” Biljana Pisić, koja je sa profesoricom engleskog jezika Majom Stevanović dogovorila saradnju sa...

Učenici na praksi u "Alumini"

07-10-2016 Hits:2722 Zvorničke novosti

Učenici na praksi u "Alumini"

Učenici Tehničkog školskog centra Zvornik ponovo su na prakse u proizvodnim pogonima kompanije "Alumina", čime se nastavlja saradnja između ove kompanije i Tehničko školskog centra u oblasti organizacije praktične nastave za učenike ove škole u pogonima fabrike i tokom školske...

Maskenbal u osnovnoj školi u Oraovcu

07-10-2016 Hits:2974 Zvorničke novosti

Maskenbal u osnovnoj školi u Oraovcu

Povodom dječije nedelje učenici JUOS,,Desanka Maksimović" PS Oraovac su upriličili maskenbal za sve učenike od prvog do devetog razreda. Prošetali su zajedno kroz naselje na oduševljenje prisutnih. Veliki broj roditelja je došao da isprati svoje malene ,,spajdermene" i ,,princeze i...

Poreska uprava organizuje seminar na temu „Izdavanje elektronskih certifikata“

07-10-2016 Hits:2808 Zvorničke novosti

Poreska uprava organizuje seminar na temu „Izdavanje elektronskih certifikata“

Poreska uprava Republike Srpske u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske organizuje seminar na temu „Izdavanje elektronskih certifikata“. Elektronski certifikat je poreskim obveznicima neophodan kako bi koristili elektronske usluge koje obezbjeđuje Poreska uprava RS. Prema novom Pravilniku o postupku i načinu...

Zvornički kik bokser Nikola Drobnjak priprema se za Evropsko prvenstvo

30-08-2016 Hits:3533 Zvorničke novosti

Zvornički kik bokser Nikola Drobnjak priprema se za Evropsko prvenstvo

Nikola Drobnjak, kik bokser iz Zvornika, reprezentativac BiH, učestvovaće na Evropskom prvenstvu u kik boksu , koje se održava u Ljubljani, u drugoj polovini oktobra. Pripreme za ovo takmičenje, uveliko su u toku. “Radi se naporno sve u cilju postizanja dobrog...

Nova tragedija u Zvorniku

08-08-2016 Hits:4276 Zvorničke novosti

Nova tragedija u Zvorniku

Dvadesetogodišnji Z.F. iz Branjeva, kod Zvornika, izgorio je u renou 19, koji je sletio u mjestu Branjevo - Pilica, saopšteno je iz policije. Slučaj je otkriven nakon što je Policijskoj stanici Kozluk jutros oko 5.30 časova zazvonio telefon, te je prijavljeno...

Vjernici SPC danas slave svetu Petku Trnovu

08-08-2016 Hits:1787 Zvorničke novosti

Vjernici SPC danas slave svetu Petku Trnovu

Srpska pravoslavna crkva slavi danas prepodobnu mučenicu Paraskevu, u narodu poznatu kao Petka Trnova, jednu od svetiteljki istog nadimka koje čine u narodu veoma poštovan kult Svete Petke. Sveta Petka je bila rodom iz Rima, poticala je iz hrišćanske...

JOŠ SE TRAGA ZA ANDREJOM BEUCOM

07-08-2016 Hits:2740 Zvorničke novosti

JOŠ SE TRAGA ZA ANDREJOM BEUCOM

Slovenac Andrej Beuc /34/ još nije pronađen u mutnoj Drini, nakon skoka s mosta u Drinu, koji su organizovani u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto". Beuc je nakon skoka sa visine od 20 metara izronio, ali je potom nestao u vodi. U blizini...

Sutra startuje Drinska regata

05-08-2016 Hits:1902 Zvorničke novosti

Sutra startuje Drinska regata

 U subotu, 6. avgusta, u Zvorniku i Malom Zvorniku, sa lijeve i desne obale rijeke Drine, startovaće 12. „Drinska regata“, odnosno peta po redu koju zajedno organizuju gradovi Loznica i Zvornik i opština Mali Zvornik. „Drinska regata“ je jedan od...

Za nameštaj i rekonstrukciju škole ulažu preko 7.000 KM

05-08-2016 Hits:3737 Zvorničke novosti

Za nameštaj i rekonstrukciju škole ulažu preko 7.000 KM

Za izvođenje različitih radova na rekonstrukciji škole, kotlovnice, postavljanje pločica u hodnicima, te nababavku nameštaja za dve učionice zvornički SŠC „Petar Kočić” uložiće preko 7.000 KM. Ovome treba dodati da se ukoro očekuje i donacija međunarodne organizacije „Vrld vižn” koja će...

Korać pušten na slobodu, već je u Srbiji!

04-08-2016 Hits:2498 Zvorničke novosti

Korać pušten na slobodu, već je u Srbiji!

Filip Korać, koji je bio uhapšen zbog ubistva Čede Đokića u Zvorniku, pušten je na slobodu juče oko 17 sati, zbog nedostatka dokaza da je povezan sa ubistvom. Na saslušanju u policiji on je negirao da je povezan sa ubistvo, tvrdeći...

Počelo Zvorničko ljeto 2016.

03-08-2016 Hits:2614 Zvorničke novosti

Počelo Zvorničko ljeto 2016.

Koncertom Harisa Dzinovića, pred više od 10.000 gledalaca, sinoć je počelo “Zvorničko ljeto”. „Svi koji smo ovdje veceras treba da pošaljemo poruke ljubavi, razumijevanja, poštovanja“, rekao je na otvaranju manifestacije gradonačelnik Zoran Stevanović. Večeras će na ljetnoj pozornici Gradske plaže nastupiti...

Ubistvo u centru Zvornika (video)

01-08-2016 Hits:4672 Zvorničke novosti

Ubistvo u centru Zvornika (video)

U centru Zvornika danas oko 8.30 desilo se ubistvo. Kako saznaje BN televizija, sa dva metka, ubijen je Čedo Đokić (60) iz Vlasenice, koji je živio u Zvorniku. Prema našim saznanjima, Đokić je izašao na terasu da popije kafu i...

Svakog 15-og u mjesecu probe sirena

01-08-2016 Hits:2283 Zvorničke novosti

Svakog 15-og u mjesecu probe sirena

Služba civilne zaštite grada Zvornik obavještava građane da će svakog 15-og u mjesecu u 12:00 časova vršiti probe sirena za uzbunjivanje koje su postavljene na teritoriji grada. Probe će 15. avgustu u 12:00 časova biti vršene na sljedećim lokacijama: krug preduzeća...

Ubistvo u centru Zvornika

01-08-2016 Hits:5592 Zvorničke novosti

Ubistvo u centru Zvornika

U centru Zvornika danas oko 9.30 desilo se ubistvo. Kako saznajemo ubijen je jedan muškarac. Ubijeni je prevezen u Dom zdravlja u Zvorniku gdje je pokušana reanimacija, a kako nezvanično saznajemo ubijen je Č.Đ. Na mjestu događaja su jake...

Zvorničanin preminuo nakon udara groma

29-07-2016 Hits:3219 Zvorničke novosti

Zvorničanin preminuo nakon udara groma

  Četrdesetogodišnji Mile Stevanović iz naselja Šćemlija kod Zvornika podlegao je noćas povredama koje je zadobio od udara groma, potvrđeno je danas novinarima u Opštoj bolnici Zvornik. BN televizija saznaje da se radi o Miletu Stevanoviću, koji je bio zaposlen u "Zvornik-stanu"....

U Zvorniku ukraden pas od maloljetnika

29-07-2016 Hits:3036 Zvorničke novosti

U Zvorniku ukraden pas od maloljetnika

Na gradskoj plaži u Zvorniku dogodila se jedna nesvakidašnja krađa kada je jedanastogodišnjem dječaku inicijala I.S. ukraden tromjesečni skupocjeni pas rase francuski buldog koga je izveo u šetnju pored obale rijeke Drine. Muškarac koji se dovezao u džipu konstatovao je da...

Tragedija: Poginula dva mladića u Papraći

26-07-2016 Hits:4830 Zvorničke novosti

Tragedija: Poginula dva mladića u Papraći

Dva mladića, Dušan Jakšić (19) i Dragoljub Ivanić (20), poginuli su noćas u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Zvornik -Šekovići, u mestu Papraća. Vozač automobila, Stefan Jakšić (19), teško je povređen. Prema priči očevidaca, vozilo, kojim je upravljao Stefan Jakšić, pri...

Sportske igre mladih 29. jula u Zvorniku

26-07-2016 Hits:1796 Zvorničke novosti

Sportske igre mladih 29. jula u Zvorniku

U Zvorniku će 29. jula biti održane „Sportske igre mladih“ na kojim će se djevojčice i dječaci rođeni 2001. godine, kao i mlađi, takmičiti u košarci, malom fudbalu i odbojci. Ovim igrama prethodilo je takmičenje „između dvije vatre“ koje je u...

Kampomanija na gradskoj plaži Zvornika

26-07-2016 Hits:2420 Zvorničke novosti

Kampomanija na gradskoj plaži Zvornika

U Zvorniku će se od 4. do 7. avgusta održati Omladinski kamp pod nazivom „Kampomanija“ u organizaciji  Omladinskog savjeta Zvornik. Iz Organizacionog odbora „Kampomanije“, podsjećaju da je kamp prvi put organizovan prošle godine uz nadu da ovaj skup mladih ljudi preraste...

Traži se još 30 civila i 24 pripadnika VRS sa područja Zvornika

08-07-2016 Hits:2237 Zvorničke novosti

Traži se još 30 civila i 24 pripadnika VRS sa područja Zvornika

Gradske organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Zvornik obilježila je 18 godina svog rada. Osvrćući se na probleme koji su i dalje aktuelni sekretar gradske organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Zvornik MilivojeMarković je rekao...

Zvornik : Ko je novi vlasnik Privredne banke

31-05-2016 Hits:5922 Zvorničke novosti

Zvornik : Ko je novi vlasnik Privredne banke

Zvorničani sa pažnjom prate radove na renoviranju prizemlja Privredne banke, za koju mnoge od njih vezuju i brojne uspomene.  Ko je prodao i ko je kupio zgradu Privredne banke u Zvorniku, ko se useljava u dva moderna i prostrana renovirana prostora...

Promocija knjige-I Majevica je plakala tog dana

30-05-2016 Hits:2462 Zvorničke novosti

Promocija knjige-I Majevica je plakala tog dana

U zvorničkom Domu omladine promovisana je knjiga "I Majevica je plakala toga dana", autora Dragana Mrkajića iz Bijeljine.  Mrkajić je rekao da knjiga govori o vremenu odbrambeno-otadžbinskog rata, kada se svakodnevno ginulo i sahranjivalo, i dodao da je događaj,...

Uručene Zahvalnice maturantima - dobrovoljnim davaocima krvi

26-05-2016 Hits:2678 Zvorničke novosti

Uručene Zahvalnice maturantima - dobrovoljnim davaocima krvi

U velikoj sali Gradske uprave Zvornik upriličeno je uručenje Zahvalnica maturantima koji su ove godine po prvi put dobrovoljno dali krv u akcijama koje je zvornički Crveni krst organizovao u saradnji sa Tehničkim školskim centrom i Srednjoškolskim centrom „Petar Kočić“...

Koncert orkestra 102 gitarske žice u Domu omladine

24-05-2016 Hits:2191 Zvorničke novosti

Koncert  orkestra 102 gitarske žice u Domu omladine

Orkestar “102 gitarske žice” u okviru projekta pod nazivom Muzika za sve održaće tri koncerta u Republici Srpskoj. Prvi koncert biće  održan u JU Centar za kulturu Derventa u petak, 27. maja 2016. godine u 19 časova, a drugi u...

U Zvorniku Državna izložba pasa svih rasa

23-05-2016 Hits:2074 Zvorničke novosti

U Zvorniku Državna izložba pasa svih rasa

U Zvorniku će se u nedelju, 29. maja 2016. godine, biti održana Državna izložba pasa svih rasa CAC ZVORNIK. Mjesto održavanja izložbe je gradska plaža kod mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.  Krajnji rok za prijavljivanje pasa je 25. maj, a...

OŠ Desanka Maksimović obilježila dan škole

17-05-2016 Hits:1946 Zvorničke novosti

OŠ Desanka Maksimović obilježila dan škole

Izložbom  učeničkih slika, kulturnim programom i podjelom zahvalnica, Osnovna škola  "Desanka Maksimović" iz Čelopeka obilježila je 16. maj - Dan škole.  Vršilac dužnosti direktora ove škole Sanja Kalajdžić rekla je novinarima da su u programu učestvovali učenici recitatorske i folklorne sekcije, te školski...

Završena sanacija klizista u Boškovićima

17-05-2016 Hits:1929 Zvorničke novosti

Završena sanacija klizista u Boškovićima

Završetak  radova na sanaciji klizišta u mjesnoj zajednici Boškovići , bio je povod posjete zamjenika šefa misije Japana u BiH Kazumasa Miyazaki našem gradu i sastanku sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem. Miyazaki je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje sastanku povodom, kako je rekao, uspješnog...

Zadržati klasični način pisanja pisama

12-05-2016 Hits:2111 Zvorničke novosti

Zadržati klasični način pisanja pisama

U Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci Zvornik održana je radionica pod nazivom "Drug drugu piše pismo", povodom 11. maja - Svjetskog dana pisanja pisama. Radionica je za učenike četvrtog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" organizovana s ciljem da se pokuša...

Danas je Sveti Vasilije Ostroški

12-05-2016 Hits:2171 Zvorničke novosti

Danas je Sveti Vasilije Ostroški

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici proslavljaju danas Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori i mjesto su hodočašća za vjernike svih religija. Mnogi veruju da će, ako se zavjetuju da će...

PROSVJETA iz Zvornika izdala više od stotinu naslova

04-05-2016 Hits:1728 Zvorničke novosti

PROSVJETA iz Zvornika izdala više od stotinu naslova

U zvorničkoj osnovnoj školi "Sveti Sava" otvorena je izložba knjiga, koje su izašle u izdanju Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Zvornika.  Predsjednik SPKD "Prosvjeta" Rade Perić rekao je novinarima da je izloženo više od storinu knjiga,...

Predstavljena knjiga pjesama -Moja ćutanja-

04-05-2016 Hits:1946 Zvorničke novosti

Predstavljena knjiga pjesama -Moja ćutanja-

U Zvorniku je predstavljena knjiga pjesama "Moja ćutanja", autora Radmile Đokić iz Bijeljine.  Predstavljajući knjigu, Đokićeva je rekla da je knjiga "Moja ćutanja" treća zbirka pjesama lirskog žanra u kojoj se nalaze pjesme vezane za Zvornik za kojim je...

Vaskršnje čarolije u centru Zvornika

28-04-2016 Hits:2342 Zvorničke novosti

Vaskršnje čarolije u centru Zvornika

Na platou ispred objekta Kasina, danas je u organizaciji „Narodne biblioteke i muzejske zbirke“ održana manifestacija „Vaskršnje čarolije“ koja je okupila mališane i školarce sa jednim ciljem, a to je da što ljepše našaraju i naslikaju vaskršnja jaja. Direktor...

Vatrogasci nabavili dva čamca

28-04-2016 Hits:2332 Zvorničke novosti

Vatrogasci nabavili dva čamca

Služba profesionalne vatrogasne jedinice grada Zvornik nastavila je i u ovoj godini da nabavlja opremu i sredstva za rad, pa su tako ovih dana kupljena dva čamca od poliestera sa motorima od 25 konja, na prikolicama i sa komplet opremom,...

Pjesničko veče na Vaskrsni utorak uz izložbe i takmičenje

28-04-2016 Hits:1888 Zvorničke novosti

Pjesničko veče na Vaskrsni utorak uz izložbe i takmičenje

Zvorničko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ prirediće na Vaskrsni utorak, 3. maja, u 19 časova u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Pjesničko veče Radmile Đokić. Predsjednik zvorničke „Prosvjete“ Radosav Perić podsjetio je da je Đokićeva pjesnikinja iz Bijeljine koja je...

Otkriven spomenik poginulim pripadnicima MUP-a

28-04-2016 Hits:2745 Zvorničke novosti

Otkriven spomenik poginulim pripadnicima MUP-a

  Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otkrio je juče ispred Stanice javne bezbjednosti Zvornik spomenik poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa regije Birač, na kome se nalazi i lik policajca Dragana Đurića, koji je ubijen na jučerašnji...