Menu

Kada je pravo vrijeme za sex s novim dečkom?

Dok je nekim ženama potrebno da upoznaju novog partnera kako bi mogle da mu se predaju, druge itekako umiju da uživaju u seksu sa strancem kojeg su to veče upoznale, i kojeg vjerovatno više nikad neće vidjeti. Rezultati istraživanja u kom je učestvovalo 10.180 ljudi pokazuje da čak 22.3 odsto ispitanika ima seksualni odnos poslije prvog sastanka, a 28.9 odsto nakon nedjelju dana. Pokazalo se i da 30,2 odsto stupa u odnos nakon mjesec danan. a njih 18.4 je reklo da u odnose ne treba stupati prije braka. Evo odgovora na neke od najvažnijih pitanja, da li seks može da odredi odnos, šta sve može da se krije iza rizičnog ponašanja i da li postoje izuzeci...

Da li seks može da odredi odnos

Univerzalno pravilo ne postoji. Da postoji, ljubav i seks bi bile veoma jednostavne pojave koje zadovoljavaju sve nas. Kao što znamo, ljubav je sve samo ne jednostavna. Ali generalno gledano, veća je vjerovatnoća da će vaš odnos ostati čista zabava ako se seks dogodi na prvom ili trećem sastanku.

- Olako stupanje u seksualni odnos je često odraz karakternih crta poput: nezrelosti, impulsivnosti, neodgovornosti, kod mnogih još uvijek i neinformisanosti. Adekvatno seksualno vaspitanje i obrazovanje su, stoga, prema mom mišljenju, obaveze ovoga društva prema svakom njegovom pojedincu, pogotovo mladom i po životnom dobu vulnerabilnom. Zdravlja uopšte radi. Brzo stupanje u seksualni odnos, nakon površnog poznanstva, seksualni odnosi bez adekvatne zaštite, kao i česta promjena partnera su, u svakom slučaju, odraz neodgovornog ponašanja u odnosu na drugoga, kao i u odnosu prema sebi samome - objašnjava mr sci med dr Danijela Tiosavljević Marić, psihijatar.

To naravno ne treba da bude vodilja koja će vas terati da zadržite svoje porive pod lancem. Ako zaista želite seks s tim zgodnim frajerom, zbog čega biste se ustručavali da mu to i pokažete, a na kraju da to i uradite?

Ali budimo realni. Kao što ćete vi vjerovatno pomisliti za dečka koji spava sa devojkom na prvom sastanku, da ne želi da se veže nego da samo želi zabavu za jedno veče, takav utisak ćete vjerovatno i vi ostaviti na njega. Sem toga naša sagovornica smatra i sljedeće:

- U nekim slučajevima u pitanju je i maskirani izraz potrebe za samopovređivanjem (maskiran izražavanjem kroz sferu seksualiteta koja podrazumeva uživanje)- obzirom da je u pitanju svesno i namjerno ulaženje u situaciju rizičnu po zdravlje. U skladu sa rečenim treba ponoviti i zapamtiti da ne postoje rizične grupe, već rizično ponašanje.

Izuzeci postoje

Naravno brojni su primjeri da se i nakon seksa na prvom sastanku može razviti duga i kvalitetna veza. Ali istina je da, nakon što upoznamo novog muškarca, nakon što nam se uvuče pod kožu, prvi seks s njim ima veće značenje, jer mi prema njemu osjećamo mnogo više od čiste fizičke privlačnosti.

- Upoznajte partnera u mjeri u kojoj će vam iskustvo seksualnog odnosa donijeti ekstazu, ali i mir i okrepljujuće zadovoljstvo. Upoznajte ga dovoljno da, čak i ako veza ne preraste erotski karakter, se njega i sa njim proživljenog iskustva sa zadovoljstvom i kasnije sjećate - kaže Tiosavljević Marić.

Odluka je vaša

Kada ćete po prvi put imati seks s novim muškarcem ne treba da bude pod uticajem spoljašnjeg svijeta. Vi sami odlučujete i pri tom slušajte svoje potrebe, želje, ali i srce. Nemojte da se kajete zbog svojih odluka. Ali imajte na umu, da ako vam se zaista sviđa taj muškarac i želite s njim budućnost, možda bi ipak trebalo da prve izlaske završite sa poljupcima.

- Socijalna sredina nameće standarde ponašanja u odnosu na koje nas i etiketira, ocjenjuje. Oni jesu bitni jer proističu i iz ljudskog iskustva. Bitne su i riječi, savjeti, razmjene sa bliskim ljudima. No, bitnije od svega navedenog je vaše mišljenje o vama samima, sopstvenim osjećanjima i sledstvenim postupcima. Ukoliko vaš Ego-ideal, kao skup idealnih osobina kojima težimo, opravdava vaše odluke, te vas nagrađuje mirom “prije” baš kao i “poslije”, uživaćete bez kajanja - dodaje Tiosavljević Marić.

(BlicŽena)

Више из ове категорије « Šake otkrivaju dužinu polnog organa? Hrana za lice »

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

назад на врх