Menu

Šta vam on poručuje poklonom

U posebnim prilikama, ali i u običnim svakodnevnim situacijama, poklon od voljene osobe uljepša nam dan, čini da se osetimo lijepo i voljeno. Ali, da li ste nekada razmišljali kakvu skrivenu poruku nose pokloni i šta znači to što vam je poklonio baš čokoladu, parfem ili ogrlicu? 

Psiholozi tvrde da je podsvijest čudesna stvar i da nas razotkriva mnogo više nego što mislimo. Tako, tvrde da i svaki poklon sa sobom nosi određenu poruku, kao i da otkriva mnogo toga o odnosima dvoje ljudi. Naravno, ovo važi samo za poklone koje su muškarci sami izabrali. Evo šta tvrde stručnjaci:

- Ukoliko od partnera dobijete čokoladu, bez obzira da li je u pitanju povod ili vam je donio „tek onako“, on ima želju za vezivanjem, odnosno stalo mu je da bude sa vama, tvrde psiholozi. Iako veliki broj žena misli da je bombonjera nemaštovit dar, čokolada kao poklon znači da vas on doživljava kao nekoga ko mu je posebno drag i sa kim želi dublji odnos, tvrde stručnjaci. Muškarci koji poklanjaju čokolade romantični su, sigurni u svoju ljubav i žene smatraju izuzetno važnim dijelom svog života.

- Ukoliko vam muškarac najčešće poklanja nakit, vidi vas kao suprugu, odnosno kao ženu sa kojom bi želio da ostari. Bez obzira da li je nakit skup ili ne, on simbolizuje želju za trajnim vezivanjem.

- Muškarac koji vam poklanja parfeme nesvjesno šalje poruku da ste mu privlačni i dragi, ali da vas vidi samo kao dodatak svom životu. Parfeme, tvrde stručnjaci, najčešće poklanjaju muškarci koji ne vole da se vežu. Njima je važno da pored sebe imaju lijepu ženu na kojoj će im drugi zavidjeti. Očekuju da žena uvijek bude u sjenci.

- Ako na poklon dobijete kućnog ljubimca, on vam nesvjesno šalje poruku da želi porodicu i da vas vidi uz sebe na duge staze. Kućni ljubimac predstavlja obvezu i predanost, pa muškarci tako doživljavaju žene kojima daruju životinje.

- Ako vas obraduje putovanjem poručuje da ste čitav njegov svijet. Neće mu biti teško da potpuno promijeni svoj život da biste vi bili srećni, nije pretjerano vezan za majku. Učiniće sve što od njega budete tražili. Ovakvi muškarci nisu povodljivi, realni su, odmjereni i sigurni u sebe.

- Ako vam pokloni knjigu ubijeđen je da vas dobro poznaje. Ovakvi muškarci često su predvidivi, ali stabilni i odani.

- Muškarci koji kupuju samo skupe poklone nesvjesno šalju poruku da su moćni, ali često su u stvari nesigurni. Oni koji kupovinu obavljaju u posljednjem trenutku nezainteresovani su za ozbljiniju vezu, a oni koji nikad ne poklanjaju su buntovnivci, uvijek sami i protiv svih. Sa njima ćete se prilično namučiti.

- Muškarac koji poklanja cvijeće strastven je i senzualan. Ipak, i svaki cvijet nosi određenu simboliku, pa ako dobijete lale, on je ponosan, ponekad zabrinut za vaš odnos, ali uvijek spreman da vam oprosti.

Ružom poručuje da vas strasno voli, da vam je odan, da se raduje svakom novom danu sa vama, dok orhidejom govori da ste mu jako bliski i da sa vama dijeli i najintimnije tajne. Narcis će vam često pokloniti sebičan muškarac, koji vas voli, ali koji je sebi najvažniji. On umije da bude nem za vaše potrebe, ponekad čak i grub. Magnoliju će vam pokloniti otmen i dostojanstven čovjek, koji se nada da ste vi njegova prava ljubav. Postoji vjerovanje da je muškarac koji poklanja magnoliju kad tad nevjeran. Iris će vam pokloniti muškarac koji voli umjetnost, sanjarenje i maštu, a suncokret onaj ko bez vas ne može da zamisli svoj život. Hortenziju poklanjaju pričljiv muškarac, omiljen u društvu, dok će onaj koji donese božur sigurno da vas zaprosi. Karanfilom vam poručuje da će uvijek čuvati vašu ljubav.

Ljubičasto cveće otrkiva nježnog, vjernog muškarca, narandžasta energičnog i ponosnog. Bijelo cveće poklanja saosjećajan, romantičan tip, a crvenu strastven ljubavnik. Žuto cveće poklanjaju ljubomorni muškarci, koji će uvijek zbog nečeg brinuti, ali će vas bezuslovno voljeti.
Последњи пут измењено%AM, %24 %477 %2013 %11:%dec

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

назад на врх