Menu

Pripremite dijete za vrele dane

Istina je da djeca lakše podnose vrućine, ali da mlad organizam ne bi trpio, potrebno ih je pripremiti za dugo, toplo ljeto.

U šetnji

Dok sa svojom klincezom šetate po parku, obavezno joj stavite šeširić sa širokim obodom. Pedijatri savjetuju da roditelji mališane oblače u odjeću od laganih prirodnih materijala. Obavezne su i sunčane naočare sa odgovarajućim UV filterima. Obuća mora da bude udobna i dovoljno otvorena kako bi noga mogla da diše.

Tokom vožnje u kolima

Kada vozite dijete, na stakla automobila možete postaviti zaštitne folije. Dovoljno je pet ili 10 minuta da sunce vašem junioru nanese ozbiljne iritacije ili opekotine na koži. S bebom nije preporučljivo putovati po najjačem suncu, pa na put krenite u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Voda i samo voda

Bez obzira na to gdje se nalazite sa svojim „malcem", tokom vrelih ljetnjih dana obezbijedite mu dovoljno tečnosti, najbolja je obična voda.

Na plaži

Svaka vodena površina reflektuje sunčeve zrake koji mogu loše djelovati na kožu mališana čak i ako se nalaze u hladu. Na plaži bebe i mala djeca treba uglavnom da budu u hladu ili ispod suncobrana. Čak i kada su u debeloj hladovini, najmlađe treba mazati kremama s visokim faktorom zaštite od štetnih UV zraka.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

назад на врх