Menu

Dijetom ubrzajte metabolizam

Prije dvadesetak godina, kada je pitanje gojaznosti postalo alarmantni zdravstveni problem, smatralo se da razloga za brigu ima samo stanovništvo Zapada. Kako je vrijeme prolazilo i kupovna moć rasla, tako su azijske zemlje počele muku da muče sa istim problemom sa kojim se susreo Zapad nekoliko desetina godina ranije. Čak je i najmnogoljudnija zemlja na svijetu, Kina, doživjela epidemiju gojaznosti! Razlog su, naravno, nove navike i značajne promjene u ishrani.

Do skora, gojazni su bili ljudi, koji su konzumirali obilne porcije hrane i velike količine mliječnih proizvoda, ali ne i veliki broj Kineza, koji su imali skromnije porcije. Ipak, Kinezi su praktični, pa su veoma brzo reagovali na nove trendove i u svojim dijetetskim preporukama posegnuli za tradicionalnim načinima očuvanja vitke linije i dobrog zdravlja.

Ako želite da brzo izgubite nekoliko kilograma i očistite telo od toksina, evo menija, insipirisanog kineskom kuhinjom. Ključno kod ove dijete je da pojedete sve što je na meniju - dakle nema ostataka ili preskakanja! Jedite koliko je navedeno i nemojte da zamijenjujete jednu hranu drugom, zato što baš takav odnos namirnica čini da se ubrzaju metabolizam i mršavljenje.

Doručak

Proso kuvano u obranom mlijeku sa šoljom čistog zelenog čaja i limunom. Umjesto prosa možete uzete dva tosta (dva puta tostiranog).

Prijepodnevna užina

Dobro izmješan jogurt sa bilo kojom vrstom lokalnog voća. Ne koristite banane. Ako nemate vremena da to napravite pojedite jednu pomorandžu, ili grejpfrut. Još jedna šolja zelenog čaja sa limunom biće dovolja za prijepodne.

Ručak

Piletina i integralni pirinač sa svežim povrćem (barenim) i pečenim krompirom. Kuvajte piletinu, a zatim je začinite koristeći limun, crveni sos i sirće. Koristite kuvani paradajz sos i malo jabukovog sirćeta kao dodatak, sos za pirinač (odnos dva dela pirinča i jedan deo sosa). Jedite koliko vam je potrebno, dok ne osjetite da ste siti. Nažalost, nisu dozvoljeni nikakvi mliječni dodaci uz krompir. Poslije ručka popijte šolju zelenog čaja sa limunom.

Popodnevna užina

Čaša obranog mlijeka ili zelenog čaja, ili čaja od kamilice koji će vam pomoći da se opustite. Možete pojesti jednu narandžu ili grejpfrut.

Večera

Pileći komadići sa kuvanim brokolijem i mešanim sezonskim kuvanim povrćem. Dakle, iseći piletinu na komadiće (veličine oko 1 cm) i „baciti“ na roštilj ili lako zamašćen tiganj. Vatra treba da je jaka da bi se piletina brzo ispekla (treba da se uhvati laka korica). Začinite limunovim sokom ili sa malo suvog biljnog začina. Nemojte dodavati so!

Nakon večere pojedite jedan grejpfrut i popijete šolju biljnog čaja.

Opciono: večernja užina

Ako ste uveče gladni popijete biljni čaj, ili šolju obranog mlijeka.

Zaključak: Sedam dana ovakve dijete, pomoći će da izbacite toksine iz tijela, ubrzaće vaš metabolizam i pomoći da smršate. Koristite puno limuna uz pripremanje obroka i sa zelenim čajem. Limun će ne samo popraviti ukus hrane, već će pomoći da se masne naslage brže razlažu i tijelo bolje očisti od toksina.

Iako sama dijeta djeluje monotono - svi neophodni nutrinitivi su prisutni. A ni gubitak kilograma nije zanemarljiv: između 3 i 3,5 kg prosječno. Posljedice su dalekosežne, jer ova mini dijeta ubrazava metabolizam, pa možete da se „opustite“ bar narednih mjesec dana.
Последњи пут измењено%AM, %24 %477 %2013 %11:%dec
Више из ове категорије « Vaša tri aduta za nov posao Pravila poslije prvog seksa »

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

назад на врх