Menu

Zaboravite vraćanje kilograma poslije dijete

tapkanje lice

Kada odlučite i započnete dijetu to je jedna stvar. Ali, kilogrami nekada znaju da budu "zakucani" na vagi ili se nerijetko vrate posle kure. Sada stručnjaci savetuju da tapkate određene tačke na licu i imaćete super efekat - izdržaćete poseban režim ishrane, a kilogrami se neće vratiti.

Najveći saboter svake djete su vaša osjećanja koja navode na "emotivno prejedanje" 

Stručnjaci sada savjetuje da tapkate određene tačke lica, čelo, bradu, jagodice, i nećete imati nikakvih problema sa svojom težinom. Džesika Ortner, autor knjige "Tapping solution", kaže da je veoma važno naći akupunkturne tačke koje dodirom aktivirate.

Čak i prema studijama sa Harvarda u tom trenutku, tokom tehnike poznate pod nazivom Emotional Freedom, koja se zove oslobađate kortizol, smanjujete stres i glad, a samim tim regulišete uspješno svoje kilograme.

Da biste savladali svoje želje i isklesali tijelo do savršenstva, najpre morate da savladate emotivno hranjenje. Potom, treba da shvatite da treba da uživate u hrani, a ne da je uništavate.

Tapkanjem nećete gubiti mnogo kilograma za malo dana, ali možete da sebe obučite da eliminišete stres, uzroke prejedanja, a rezultati potom neće izostati.

- Prije nego što počnete da jedete razmislite kako se osjećate. Ako ste negativni izmasirajte lice. Jedite polako, dajte sebi priliku da osjetite kada ste siti.

Takođe, obavezno sjedite dok jedete. Izbjegavajte stajanje, posebno ako imate šank u kuhinji. I nikako ne uključujte TV - savjetuje Ortner koja preporučuje i prijatnu muziku, lijep servis i stolnjake dok jedete.

Ona navodi i da, ako slijedite ova uputstva, možete da izgubite i do pet kilograma za osam nedjelja bez striktne dijete.

OSMICA

Ovo su tačke koje treba da tapkate: obrve, spoljna strana oka, kesice ispod očiju, koren nozdrva, brada, ključnu kost, ispod pazuha i tjeme.

Svaku tačku tapkajte sedam puta, ali ako osjetite potrebu da to radite više, slobodno nastavite. Tapkajte makar 15 minuta svakog dana, na nekom mirnom mjestu.

Остави коментар

Проверите да ли сте унели све потребне информације где је назначено (*). HTML код није дозвољен.

назад на врх